Hoppa till sidans innehåll
Adam Grant

Adam Grant - Från Denver Broncos till Arlanda Jets

23 FEB 2014 23:16
”Arlanda Jets är mycket glada över att kunna välkomna årets första importspelare, Adam Grant, till Jetsfamiljen och seniorlaget säsongen 2014. Vi tror att vi har hittat en spelare som kommer vara en tuff utmaning för våra motståndares defensiva linjer. Adam tillsammans med våra andra nyförvärv på den offensiva linjen, Markus Karlsson och Jesper Eriksson, kommer göra den offensiva linjen till ryggraden i vårt anfall” säger HC Ville Korhonen.
  • Skapad: 23 FEB 2014 23:16

"Vi har genom vårt nätverk av gamla Jetsimporter samt nuvarande Jetsare i USA lyckats hitta en spelare som vi är övertygade kommer passa in utmärkt i föreningen. Adam har en framgångsrik Div 1 collegekarriär bakom sig och dessutom erfarenheter från NFL vilket gör honom till en av de mer meriterade importspelarna i Arlanda Jets historia. Han är en spelare som vi tror kommer bli en fantastisk förebild och inspirerande coach för våra linjemän, både i Senior och Juniorlagen" säger Senioransvarig Mikael Pietilä.

 

Adam Grant
Spelarprofil
Namn: Adam Grant
Ålder: 27år
Längd: 199cm (6’6½)
Vikt: 145kg (320 lbs)
Position: OL
Klubbar: University of Arizona (PAC-10) ,
Denver Broncos (NFL), Buffalo Bills (NFL)
 

 

 

Adam spelade tight end och på den defensiva linjen för sitt high school lag, Puyallup Vikings, och blev nominerad till U.S. Army All-American Team. Han rekryterades av University of Arizona som tight end men blev dock snabbt flyttad till den offensiva linjen. Adam kom att starta 31 av 34 matcher under sin tid på University of Arizona. Först som höger tackle och under sitt senior år som vänster tackle.
 
Efter både sitt junior och senior år utsågs han till "second-team All-Pacific-10 Conference". PAC-10 eller PAC-12 (Pacific-12 Conference) som den numera heter är en av USAs bästa college-ligor inom amerikansk fotboll och har lag som regelbundet är med och tävlar om det nationella mästerskapet.
 
Efter sin collegekarriär skrev Adam 2011 på för Denver Broncos som free agent i den amerikanska proffsligan NFL. Han spenderade 2011 och delar av 2012 år på Denver Broncos Practise Squad. Han kontrakterades därefter av Buffalo Bills inför säsongen 2013 men spelade aldrig för dem.
 
 
Mikael Pietilä
Senioransvarig
Arlanda Jets
Skribent: August Eriksson

borja-spela

bli-domare

Stöd Arlanda Jets

Postadress:
Arlanda AFF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Box 3030
19503 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 9, Atletvägen 9
19551 Märsta

Kontakt:
Tel: +46859121600
E-post: styrelsen@arlandajet...

Se all info