Hoppa till sidans innehåll

Arlanda Jets presenterar ny quarterback

03 JUL 2014 09:24
Efter att under de första omgångarna av Superserien drabbats av väldigt olyckliga skador på nyckelpositioner tog seniorlaget beslutet att leta efter en amerikansk Quarterback för att stärka laget inför de avslutande sex omgångarna.
  • Skapad: 03 JUL 2014 09:24

Efter ett intensivt och extremt tidspressat scoutingarbete av hela coachingstaben, samt importspelarna Brandon Miller och Adam Grant, är Arlanda Jets är mycket glada över att kunna välkomna vår nya Quarterback, McCallum Foote, till Jetsfamiljen och herrseniorerna.


”McCallum landade på Arlanda förmiddagen lördag den 28 Juni och har från första träning visat sig vara precis den ledartyp och tävlingsmänniska som vi letade efter. Trots tidspressen är jag otroligt nöjd med att inte ha avvikit från den rekryteringsprocess som vi bestämde innan säsongen. Då, liksom nu, gjorde vi bedömningen att det var otroligt viktigt för oss att en majoritet av coachingstaben deltog i intervjuer av alla potentiella importspelare för att på så sätt säkerställa att han kommer passa in i truppen.” säger senioransvarige Mikael Pietilä


Arlanda Jets vill passa på att tacka alla våra samarbetspartners för deras stöd som gjort det möjligt för seniorlaget att ta in McCallum till laget.

 

Spelarprofil
Namn: McCallum Foote
Ålder: 23år
Längd: 190cm
Vikt: 90kg
Position: QB
Klubbar: Middlebury College,
Noble & Greenough

McCallum Foote

 

 

 

 

 

 

 

 

Han lyckades under säsongen 2013 bli den högst rankade Quarterbacken i NESCAC vad gäller passning yards (2766 yards), touchdown passes (26) och completions per game (32,38).


McCallum eller Mac som han även kallas inledde sin college karriär vid Brown University som spelar DIV 1 Ivy league innan han valde att byta till Middlebury där han startade som Quarterback i 3år. Under säsongen 2013 var han den högst rankade spelare på sin position i NESCAC och lyckades bland annat med att leda sitt lag till i genomsnitt 345yards per match i luften. 

NCAA Individual Stats 2013
- 32,32 completions per game
- 345,8 passing Yards/Game
- 351.1 Total Offense/Game
NESCAC Records:
- 2 NESCAC Offensive Player of the Year
- 3 First Team NESCAC Quarterback
- 7 NESCAC Player of the Week

 

”Han har inte varit här särskilt länge men jag gillar verkligen vad jag ser, han tar kommandot i huddlen och jobbar hårt för att så fort som möjligt lära känna sina receivers” säger Head Coach Ville Korhonen.


McCallum beräknas bli officiellt spelklar under nästa vecka och spela sin första match på hemmaplan mot Limhamn Griffins lördagen den 12:e Juli.


Mikael Pietilä
Senioransvarig
Arlanda Jets

Skribent: August Eriksson

borja-spela

bli-domare

Stöd Arlanda Jets

Postadress:
Arlanda AFF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Box 3030
19503 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 9, Atletvägen 9
19551 Märsta

Kontakt:
Tel: +46859121600
E-post: styrelsen@arlandajet...

Se all info