Hoppa till sidans innehåll

Jonathan Boklund - VM-bronsmedaljör!

13 MAJ 2014 09:23
Student VM i amerikansk fotboll har spelats i Uppsala 1-11 maj och Sverige knep en medalj efter att ha besegrat Finland 28-6 i bronsmatchen. Arlanda Jets representerades av runningbacken Jonathan Boklund. August Eriksson har fått en pratstund med honom.
  • Skapad: 13 MAJ 2014 09:23

AE: När började du spela? Studvm 03

JB: Hösten 2006 om jag inte minns fel.

 

AE: Vad fick dig att börja spela? 

JB: Min gode vän Daniel Ifwer spelade i laget och fick med mig på en träning. Jag gjorde mig illa ganska snabbt men körde vidare ändå, jag fastnade för fotbollen direkt! Jag visste ingenting om sporten från början men det var mycket spännande att lära sig allt om den.

 

AE: Har du spelat i JLL eller SLL tidigare?

JB: Jag spelade i JLL under mitt sista år som junior (2010), då tog vi NM guld i Finland.

 

AE: Hur har mästerskapet gått för dig personligen?

JB: Det känns ovant att spela så lite när man jämför med Jets matcher, men när jag varit inne på plan har jag gjort bra ifrån mig. En brunt tacklingar på special teams och några schyssta runs. Tråkigt nog klantade jag mig en del i den viktigaste matchen mot Finland vilket jag är besviken på mig själv över.

 

AE: Klantade dig på vilket sätt? Vad gjorde du för att komma över det och spela vidare?

JB: Jag gjorde det värsta man kan göra, tappade bollen. Som tur var plockade en lagkamrat upp bollen så vi fick fortsätta anfalla. Det är en hemsk känsla, men min coach gav mig sitt fortroende och jag fick snart chansen igen och plockade då 9 yards upp i mitten. När man gör något klantigt sådär blir man väldigt arg på sig själv men jag försöker vända det till motivation att bevisa för alla att jag kan mycket

bättre.

 

AE: Hur var känslan i laget inför finalmatchen?

JB: Vi var taggade såklart! De tidigare matcherna hade inte varit så jämna men nu hoppades vi på en riktigt bra match. Själv var jag säker på att vi skulle vinna om vi bara skötte oss och spelade hårt, inte för att vara arrogant, Finland bjöd upp till bra motstånd men jag hade fullt förtroende för laget.

 

AE: När kände ni att det var avgort?

JB: Jag förväntade som sagt vinst hela tiden men Finnarna fick oss att tvivla åtminstone första halvlek. I tredje kvarten dängde vi in 14 poäng och då kändes det helt avgjort.

 

AE: Hur är känslan att vara VM-bronsmedaljör?

JB: Först tyckte jag inte att det var så märkvärdigt, men när man tänker efter så är det ändå något som väldigt få kan stoltsera med. Det känns bra att kunna hänga lite brons runt halsen men själva upplevelsen och minnena är nog värda mer.

 

Studvm 04AE: Vad är det bästa minnet du tar med dig?

JB: Sammanhållningen, inte bara i vårt lag men tillsammans med de andra länderna som deltog. Speciellt Kineserna som vi lärde känna väl, deras kämparandra och glädje över att få komma till Sverige för att lära känna och spela fotboll mot oss.

 

AE: Har det gett dig blodad tand? Är SLL något du siktar på?

JB: Absolut, det har varit en fantastisk upplevelse. Jag känner inte att jag visat upp mig bra nog för en plats i SLL, men jag vet att jag kan bättre och hoppas att en bra säsong med Arlanda Jets 2014 ger mig en bättre chans.

 

AE: Slutligen, Jets herrar har seriepremiär hemma mot Carlstad Crusaders om knappa 2 veckor (23/5 kl 19.00). Vad säger du om den matchen?

JB: Jag kan säga att vi ser fram emot att få visa upp oss som ett flera gånger bättre lag än förra året. Carlstad kommer redan ha två matcher under bältet mot bra motstånd i Champions League vilket ger dem en fördel, men vi spelar med underdog-känslan och precis som förra året slutar vi aldrig kriga. Jag hoppas att många fotbollsfans letar sig ut till Märsta för det kommer bli en grym match!

Skribent: August Eriksson

borja-spela

bli-domare

Stöd Arlanda Jets

Postadress:
Arlanda AFF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Box 3030
19503 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 9, Atletvägen 9
19551 Märsta

Kontakt:
Tel: +46859121600
E-post: styrelsen@arlandajet...

Se all info