Hoppa till sidans innehåll

NY HEADCOACH TILL ARLANDA JETS HERRLAG

30 JAN 2019 10:34
  • Skapad: 30 JAN 2019 10:34

NY HEADCOACH TILL ARLANDA JETS HERRLAG

Arlanda Jets herrlag har gjort klart med en ny Headcoach inför säsongen 2019.
Det är Remi Fritzell som kommer att ta över stafettpinnen från Coach Östlund från förra året, och leda A-laget under säsongen som kommer. Remi ingick i Coach Östlunds stab förra året, och var headcoach för det U19-lag som tog sig till SM-semifinal 2018.

Remi har sysslat med Amerikansk Fotboll på olika sätt sedan 2002. Först som spelare i Eskilstuna, han har även hunnit med att representera Sverige i både JLL och HLL. När spelarkarriären tog slut började Remi att coacha och flyttade 2014 till Sigtuna, sen dess har han coachat på alla nivåer i junior- och ungdomslagen i Jets och blir alltså nu ansvarig herrarnas A-Lag.

Remi om uppdraget, framtiden och sina tankar om laget i år:

”När jag kom 2014, gjorde vi, vår sista säsong i Superserien. Vi kunde, av olika anledningar, inte anmäla ett lag 2015 och klubben har sedan dess varit under uppbyggnad och ombyggnad. Min uppgift blir nu att ta det vidare, och jag tror att vi i år har alla medel för att lyckas. Vårt mål blir att vinna serien, och vi har en trupp och en coachingstab som verkligen tror på det också.”


Hur ser truppen ut?

”Årets trupp ser väldigt lovande ut. Vår stomme består av erfarna, men unga, spelare som varit i klubben länge där flera har meriter från Superserien och landslag. Många av våra spelare har spelat tillsammans sedan unga tonår och känner varandra väl. Utöver det har vi många förstaårs-seniorer som kommer vara med och bidra direkt, plus ett par spelare som spelat i Jets förut och som provat vingarna på annat håll ett tag, men som nu gör comeback i svart och orange. Men, det spelar ingen roll hur lovande truppen ser ut om man inte gör jobbet som krävs, och det jobbet börjar nu.”

Vad kan du berätta om årets coachingstab?

”Årets coachingstab har det jobbats på ett tag med styrelsen, sen slutet av förra året och det har nu äntligen blivit helt klart. Det är ett väldigt bra gäng vi fått ihop och som känner klubben, och många av spelarna, väl.”

HC: Remi Fritzell

OC: Cristoffer Dessezar
Ass. OC: Remi Fritzell
OL: Mattias Söder
WR: Magnus Lagerborn
QB/RB: Moe Kadkhodai

DC/DL: Bsrat Teame
LB: Rosavelt Kamara
CB: Arvid Samgare
Safties: Pat Sserwadda

Årets säsong drar igång den tredje veckan i April och förberedelserna har redan börjat. Jets kommer att spela i Division 1 Norra mot Djurgården, Gävle, Upplands Bro och Västerås, fullständigt spelschema finns på saff.se

När Div. 1 är färdigspelad möter de 4 bästa Div.1-lagen de 4 Superettan-lagen i kvartsfinaler den 15–16 Juni. Semifinalerna spelas två veckor senare och Division 1-finalen spelas den 6 Juli.
 

Skribent: Ville Korhonen
E-post: Adressen Gömd

borja-spela

bli-domare

Stöd Arlanda Jets

Postadress:
Arlanda AFF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Box 3030
19503 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 9, Atletvägen 9
19551 Märsta

Kontakt:
Tel: +46859121600
E-post: styrelsen@arlandajet...

Se all info