Hoppa till sidans innehåll

PRESENTATION AV HERRLAGETS DEFENSIVA COACHINGSTAB

27 MAR 2019 15:10
  • Skapad: 27 MAR 2019 15:10

PRESENTATION AV HERRLAGETS DEFENSIVA COACHINGSTAB

Pat Sserwadda: Defensive backs (Safeties) / Special Teams


Fotbollserfarenhet? 
"Jag spelade fotboll i sju säsonger. Tre år som junior i Arlanda Jets, sedan fyra år av seniorfotboll med Arlanda och Västerås."

Varför har du valt att coacha i Arlanda Jets?
"Framför allt valde jag att coacha för att jag vill förmedla de kunskaper jag fått genom åren och hjälpa spelare att utvecklas, precis som mina coacher gjorde för mig. Arlanda var ett naturligt val för mig eftersom det är den förening som ligger mig närmst om hjärtat."

Vad är ditt mål med säsongen 2019?
"Självklart är det alltid kul att vinna. Viktigast för mig är dock alltid att se framsteg hos ”mina” spelare. Jag valde just positionscoaching för att jag vill lägga min energi på att få spelarna att växa in i sina roller och utveckla sina färdigheter till fullo."


Rosavelt Kamara: Linebackers 

Fotbollserfarenhet?
"Jag började mina karriär 2007 i Södertälje Truckers. Men efter att jag hade sett Arlanda Jets ungdomsverksamhet så blev jag intresserad av föreningen. Året efter hade Arlanda Jets seniorlag tagit sig till SM-final (2008) och jag fick bevittna decenniets A§§-Whooping men valde ändå att börja i Arlanda Jets (ungdomslag). Det visade sig vara det bästa valet jag kunde ha gjort eftersom jag hade mina bästa år i just Jets. Jag spelade totalt två år med Jets seniorer samt två år med Uppsala 86ers (2013-2014)"

Varför har du valt att coacha i Jets?

"Jag började sakna fotbollen lite och kände att jag behövde en ny utmaning i livet. Sen fanns det ingen tvekan om att det är Arlanda jag ville tillbaka till, det är där jag känner mig hemma.
Vad är ditt mål med säsongen 2019?
Vill såklart se hela laget utvecklas både på individuell nivå samt som enhet. Ser framemot denna resa vi ska göra för att bygga upp föreningen igen. Vi ska dominera Div 1 i år."


Arvid Sangaré: Defensive backs (Cornerbacks)

Fotbollserfarenhet?
"2009 började jag spela i Arlanda Jets u-19 lag. Det var det året vi förlorade SM-finalen mot Tyresö. Sen slängdes jag in i seniorfotbollen mitt andra år och fick spela i superserien först med Arlanda Jets och sedan med Uppsala 86ers. Jag blev kallad till landslaget 2011 men pga flertalet knäskador så blev jag tvungen att sluta tidigare än vad jag hade velat. Spelade min sista match med 86ers 2014."

Varför har du valt att coacha i Jets?
"Efter skadan så har jag känt en saknad av sporten. Speciellt känslan av att tillhöra ett lag. Pga att mitt knä är som det är så får jag nöja mig med det näst bästa, att coacha. Så jag tänkte föra vidare de kunskaper jag fått genom åren".

Vad är ditt mål med säsongen 2019?
"Utveckla och förbereda spelarna för att lyckas. Vårt mål är att göra oss redo för superserien."

Besrat Teame: Defensive Koordinator/ Defensive Line 

Fotbollserfarenheter?
"Startade 2007 i Solna Chiefs, året efter så spelade jag i STU där jag fick vara med och vinna ett SM-guld. Därefter behövde jag nya utmaningar så då började jag spela i Arlanda Jets och det året så blev det ett SM-silver istället. Därefter så blev det två år av seniorfotboll i Jets samt ett år med Uppsala 86ers. 2008 årets NSB:are (Northsidebulls) samt årets domare."

Varför har du valt att coacha i Jets?
"Först var tanken att jag skulle coacha DL och lira samtidigt. Men när möjligheten presenterades att jag skulle kunna få jobba nära med ett av landets bästa defensiva sinnen så kändes det som en naturlig och spännande utmaning som kommer kunna utveckla mig som coach. Därtill har jag fått en stab med enbart seriösa, positiva och drivna människor, i en förening som ligger mig nära om hjärtat. Det blev ett enkelt val till slut."

Vad är ditt mål med säsongen 2019?
"Med denna otroligt dedikerade grupp spelare, coacher och eldsjälar i föreningen tror jag att vi är redo att vinna och klättra upp, ur div1-serien. Efter säsongen ska våra spelare, på en individuell nivå, känna att de har en bättre förståelse över sig själva och sporten. Med en ny, avsevärt större och vassare verktygslåda som de tar med sig vidare på sin fotbollsresa."

Skribent: Ville Korhonen
E-post: Adressen Gömd

borja-spela

bli-domare

Stöd Arlanda Jets

Postadress:
Arlanda AFF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Box 3030
19503 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 9, Atletvägen 9
19551 Märsta

Kontakt:
Tel: +46859121600
E-post: styrelsen@arlandajet...

Se all info