Hoppa till sidans innehåll

Preview vs Upplands-Bro Broncos

13 JUN 2018 22:01
  • Skapad: 13 JUN 2018 22:01

PREVIEW ARLANDA JETS vs. UPPLANDSBRO BRONCOS

An någon outgrundlig anledning så har det inte blivit någon preview från min sida tidigare under säsongen. En anledning är väl att man inte riktigt vet var man ska dela den någonstans, så att de som är intresserade kan läsa den. Så i det här fallet så får det väl bli lite här och var.

Jets hade en rekordkort försäsong och med ett helt nytt Coaching Staff, så hade vi kanske behövt mer tid. Speciellt som det inte var helt klart med vilka spelare vi hade i truppen och vi saknade en QB vilket är en position som man gärna ser som säkrad innan man drar igång. Vi provade ett par alternativ som inte riktigt föll väl ut, men räddades av att Viktor Ekberg tog steget upp från juniorledet.

I premiären mot Djurgården så såg man att våra motståndare redan hade en match i benen och det märktes mestadels försvarsmässigt där vi släppte in många enkla poäng. Offensivt så var vi med i matchen och såg ett tag ut att vända matchen då Viktor skadade sig så illa att han var tvungen att utgå. Istället fick Eric Zimmerman ersätta och som kommer från tyska München Rangers där han spelat i försvaret men hade lite erfarenhet som QB som junior. Det blev tillslut en knapp förlust med 34-25.

Nästa möte blev mot seriesuveränen Tyresö Royal Crowns, och i den här matchen saknade vi Markus Grip som blev obegripligt utvisad i premiären samt ett antal till spelare. Vi försökte ”koka soppa på en spik” och hängde med skapligt i första kvarten men radade sen upp misstag som gav Tyresö enkla poäng. I den andra halvleken så var det inte längre något snack då Tyresö i princip kunde göra vad dom ville och poängen trillade in i en strid ström och det hela slutade med en förlust med 12-60.

I den första va endast två hemmamatcher så mötte vi STU Northside Bulls. Det började riktigt illa med att Bulls gjorde en touchdown på det första offensiva spelet de hade. Skillnaden i den här matchen var att Jets brann för att kunna vinna matchen och kämpade sig tillbaka gång på gång och bjöd på riktigt bra motstånd. Men även i den här matchen så sköt vi oss i foten med penaltys i avgörande lägen eller galna misstag. Vi hade inte de offensiva vapen vi behövde för att komma ikapp när STU utökade sin ledning och slutligen så föll vi med 14-34.

Mot Telge Truckers så kom äntligen den första vinsten mot ett hemmalag som hade en ytterst tunn trupp och som inte kunde bjuda upp till nåt större motstånd och Jets vann med 54-0. Det som var mest positivt var att Viktor Ekberg var tillbaka på QB-positionen efter sin långa skadefrånvaro och att poängen spreds bland så många spelare. En seger är alltid en seger, och gav oss lite positiv energi inför den avgörande matchen nu på lördag.

Upplands-Bro Broncos är ett av de färskaste lagen i Sverige och det är kul när en ny förening växer fram i en sport där vi har tappat allt för många lag de senaste tio åren. Det finns en hel del rutin i laget även om större delen av truppen består av spelare med väldigt lite erfarenhet. Broncos har haft ganska lika resultat som Jets med en seger mot Telge men i övrigt ganska klara förluster mot de andra lagen. Personligen så tycker jag att de inte alls var så långt ifrån offensivt i matchen mot Djurgården och bjöd på bra motstånd mot STU, men där poängen trillade in defensivt allt för lätt samtidigt som man offensivt inte alls fick till det i avgörande lägen. Man kan konstatera att det här bör bli en jämn match mellan två lag som har svårt att producera poäng och som har släppt in allt för många.

För Jets så saknar man Emanuel Hedman som gjorde två defensiva touchdown senast, men i övrigt så ser det ut som att de flesta spelare är med och redo för den match som är avgörande för vilket lag som går till höstens slutspel. För er som är sugna på att se denna tillställning så rekommenderas att ta med en stol, så det inte längre finns någon läktare på plats. Men däremot så finns den café med fantastiskt välsmakande kaffebröd, och säkert något gott att äta i grillad form.

HC Andreas Östlund

Skribent: Ville Korhonen
E-post: Adressen Gömd

borja-spela

bli-domare

Stöd Arlanda Jets

Postadress:
Arlanda AFF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Box 3030
19503 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 9, Atletvägen 9
19551 Märsta

Kontakt:
Tel: +46859121600
E-post: styrelsen@arlandajet...

Se all info