Hoppa till sidans innehåll

Tränarstaben för A-laget 2013 är klar

10 MAR 2013 18:08
– Vi har i år en klar och tydlig satsning på A-laget som vi inte haft tidigare. Taktiken tidigare har varit att se varje ny säsong och lag som nytt men nu vänder vi skeppet och satsar stenhårt. Ett steg idet är att se till att tidigt få till en riktigt bra tränarstab med målet att bygga en stark spelarkärna, berättar Stefan Axelsson, sportchef för Arlanda Jets.
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2013 12:21

Redan innan jul satte förfrågningar och förhandlingar igång och i helgen blev det klart vilka som kommer att ingå i tränarstaben för A-laget.

 

– Vi behövde röra om lite och få in lite nytt blod därför har vi i år valt att ta in helt nya coacher men också rekrytera externt och vi är jätteglada att få in Anders Olofsson och Stefan Ekborg till Jets-familjen. Båda killarna har tidigare coachat för Täby Flyers och STU Bulls, två framgångsrika grannklubbar som lyckats väldigt bra med sin spelarsatsning, fortsätter Axelsson.

 

Satsningen handlar väldigt mycket om att det är viktigt att nästa generations A-lagsspelare ser enframtid i klubben. Den som skött förhandlingarna och som har huvudansvaret för den nya satsningen är Arlanda Jets Team Manager för A-laget Fredrik Walther. Hans nästa steg är att se tillatt den nya tränarstaben har ett bra material att arbeta med. Främsta målet är att behålla de Jetsare klubben fostrat och utvecklat och skulle någon extern spelare vara intresserad av att spela med Arlanda Jets är klubben givetvis öppen för den möjligheten också.

 

Vi ställde några snabba till Anders Olofsson ny OC i A-laget:

 

Grattis Anders, vad var din första reaktion när du fick frågan från Arlanda Jets?

– Jag blev väldigt glad när Head Coach Rik och Walther hörde av sig och frågade om jag var intresserad av att coacha i Arlanda Jets. Jag coachade inte förra året utan tog ett år ledigt och jag hade inte tänkt coacha i år heller men när de hörde av sig angående ett jobb i Jets kände jag att det var rätt för mig. Det ska bli kul att coacha i ett nytt lag och testa på något nytt.

 

Vad tror du att du kommer att kunna tillföra Arlanda Jets?

– Min passion och glädje för sporten samt mina kunskaper om hur jag anser att fotboll borde spelas, nämligen hårt, ärligt, snabbt och för sina lagkamrater.

 

Vad tror du din gamla klubb säger om klubb-bytet?

– Jag vet inte vad grabbarna i Bulls tycker men jag hoppas att de önskar mig lycka till. Jag älskar fortfarande Bulls och jag kommer att sakna att coacha med mina gamla kollegor och sakna grabbarna. Men jag tror att det kommer att vara väldigt nyttigt att coacha i ett nytt lag, med spelare och coacher man inte känner. Lite samma känsla som jag upplevt när jag coachat i landslaget, det ska bli väldigt spännande.

 

Slutligen, nämn något du inte tror många vet om dig?

– Jag har kickat tre stycken field goals under min tid i Täby Flyers. Det tror jag väldigt få kommer ihåg eller vet om, avslutar Anders.

 

 

Även Stefan Ekborg, ny LB Coach i A-laget, svarade på några frågor:

 

Grattis Stefan, vad var din första reaktion när du fick frågan från Arlanda Jets?

– Spännande, har på avstånd länge varit en stor beundrare av Arlanda Jets.

 

Vad tror du att du kommer att kunna tillföra Arlanda Jets?

– Nya idéer, viljan till hårt arbete och massor med entusiasm.

 

Vad tror du din gamla klubb säger om klubb-bytet?

– Jag vet inte. Förra året coachade jag Lidingö Saints och innan dess var jag hos STU Bulls. Hoppas att de och Amerikansk fobollssverige önskar mig lycka till och är glada för min skull.

 

Slutligen, nämn något du inte tror många vet om dig?

– Jag har fått smak för att coacha quarterbacks också efter att jag förra sommaren var på IMG Academy i Florida med Chris Weinke, före detta NFL-spelare för San Francicso 49ers (laget som imorse förlorade mot Baltimore Ravens i Super Bowl XVLII).

 

Tränarstaben Arlanda Jets A-lag 2013

Rik Parker, Head Coach och DB (Rekryterades från Djurgårdens IF AFF 2010)

Martin Hesselgren, DC och D-line (Spelare i Jets sedan 2000, coach sedan 2004) Ny i seniorstaben.

Johan Winberg, RB (Spelare i Jets sedan 1995, coachat sedan 2011) Ny i seniorstaben.

Fabian Weldeborn, O-Line (Spelare och coach i Jets sedan 2006) Ny i seniorstaben.

Anders Olofsson, OC (Rekryterades från STU Northside Bulls AFF 2013) Ny i seniorstaben.

Stefan Ekborg, LB (Rekryterades från Lidingö Saints (damlaget) 2013) Ny i seniorstaben.

 

Vid frågor, vänligen kontakta:

Stefan Axelsson, sportchef Arlanda Jets, 076-118 90 66.

Fredrik Walther, Team Manager A-laget Arlanda Jets, 073-654 74 87.

Skribent: August Eriksson

borja-spela

bli-domare

Stöd Arlanda Jets

Postadress:
Arlanda AFF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Box 3030
19503 Märsta

Besöksadress:
Atletvägen 9, Atletvägen 9
19551 Märsta

Kontakt:
Tel: +46859121600
E-post: styrelsen@arlandajet...

Se all info